Luchtbevochtiger: schade of voordeel

LUCHTVOCHTIGING - EEN VAN DE NOODZAKELIJKE PROCEDURES VOOR EEN GEZOND MICROCLIMAAT IN DE KAMER. EN OM EEN CONSTANT VOCHTIGHEIDSNIVEAU TE BEHOUDEN, ZIJN SPECIALE INSTRUMENTEN BETER VOOR ALLE DIT, MAAR HUN SCHADE EN GEBRUIKSKwesties. VANDAAG ZULLEN WE ZIEN, KUNT U UW LUCHTVERVOCHTIGER SCHADEN EN WAT ZIJN HET VOORDEEL ERVAN.
Relatief recent verscheen in onze huizen luchtbevochtiger. De voordelen en nadelen van dit apparaat worden breed besproken, maar ons onderzoek vond, net als de meeste anderen, veel meer argumenten voor dan tegen. Voordat we het hebben over de gevaren en voordelen van een luchtbevochtiger, is het echter de moeite waard om te stoppen en te praten over hoe de luchtvochtigheid in het appartement zich over het algemeen ontwikkelt en waarvan het afhankelijk is.
Vochtfysica
Allereerst moet u onderscheid maken tussen absolute en relatieve vochtigheid. De eerste is hetzelfde watergehalte in de lucht en wordt gemeten in gram per kubieke meter. Relatieve vochtigheid is de hoeveelheid vocht als percentage van het maximaal mogelijke. Dit is wat ze het meest in gedachten hebben wanneer ze spreken van luchtvochtigheid als een microklimaatparameter. Vochtigheid wordt sterk beïnvloed door de temperatuur van de lucht, hoe hoger deze is - hoe meer vocht deze kan bevatten. Dat is de reden waarom de wijdverbreide misvatting dat batterijen en verwarmingstoestellen de lucht drogen. In feite verhogen verwarmingsinrichtingen de luchttemperatuur, terwijl bij afwezigheid van vochtbronnen het watergehalte in de lucht (absolute vochtigheid) onveranderd blijft en de relatieve vochtigheid afneemt.
Bovendien beïnvloedt de aanwezigheid van frisse lucht ook de luchtvochtigheid. In de winter vervangt inkomende lucht uit de straat met lagere temperatuur en vochtigheid warme en vochtige ruimtelucht, waardoor de absolute en bijgevolg de relatieve vochtigheid wordt verminderd. In de zomer, als de temperatuur buiten het raam hoog is of de regen net voorbij is, zal het proces worden omgekeerd en meer vochtige lucht van de straat zal de droge kamerlucht vervangen tijdens ventilatie.
Natuurlijk kan een persoon niet luchten of verwarmen in de winter, dus het gebruik van een bevochtiger voor velen wordt de meest optimale oplossing, met zijn plussen en minnen.

Wat is een handige luchtbevochtiger

https://knussehuis.nl/beste-luchtbevochtiger-voor-uw-huis.html


De voordelen van een luchtbevochtiger en de schade ervan worden het eerste jaar niet besproken. We hebben meer dan eens gesproken over de luchtvochtigheid en de betekenis ervan voor de mens. De voordelen van een luchtbevochtiger zijn duidelijk en algemeen bekend. We hebben er ook meer dan eens over gesproken in een blog, dus we zullen dit artikel niet herhalen, maar focussen op die voordelen van het gebruik van een luchtbevochtiger die we niet eerder hebben behandeld.

f:id:NancyJenkins:20190729010310j:plain


Normalisatie van de luchtvochtigheid vergemakkelijkt niet alleen het menselijk leven, maar bevordert ook de groei van kamerplanten en het welzijn van huisdieren. Bovendien zijn deze laatste onderhevig aan de invloed van droge lucht, soms zelfs meer dan een persoon, omdat ze vanwege wol vaker worden blootgesteld aan oververhitting en uitdroging. Het gebruik van luchtbevochtigers voor kamerplanten is ook duidelijk - de meeste vertegenwoordigers van de "groene wereld" moeten dagelijks worden gesproeid, maar met een goede luchtvochtigheid van 50% en hoger kan de frequentie van sprays worden verminderd zonder de bloemen te beschadigen.

Wat betreft de inrichting van het appartement, is droge lucht ook schadelijk voor de staat van houten meubels, vloeren, en heeft het een slechte invloed op de staat van schilderijen en hun lijsten, boeken en documenten. Bijna alle meubels gemaakt van natuurlijke materialen hebben bevochtigde lucht nodig om een ​​aantrekkelijk uiterlijk te behouden en u zo lang mogelijk te dienen. Daarom gebeurt het vaak dat na het installeren van een luchtbevochtiger in een ruimte waar voorheen droge lucht was, de luchtvochtigheid zelf niet onmiddellijk toeneemt - allereerst absorberen de vloeren, kasten of andere meubels water. En pas nadat ze "dronken" zijn geworden, blijft het vocht in de lucht en wordt het door de mens gevoeld.

Tijdens de bespreking van de schade en het voordeel van een bevochtiger, wordt vaak opgemerkt dat deze apparaten helpen de lucht te zuiveren. De stofdeeltjes die vallen onder invloed van een waterstraal worden nat en zetten zich vast op de vloer en andere oppervlakken, waardoor het reinigen eenvoudiger wordt. Het is onwaarschijnlijk dat dit het geval is, behalve dat stoomdruppeltjes uit een luchtbevochtiger groot genoeg zijn om op de vloer te bezinken, of in dit geval wordt een luchtbevochtiger een luchtwassing genoemd. In ieder geval is de effectiviteit van een dergelijke reiniging verre van een hoogwaardige luchtreiniger-desinfectiemiddel, maar het kan goed worden beschouwd als een aangename bonus voor bevochtiging.
Schade aan de luchtbevochtiger?
Om te bepalen of er schade is aan bevochtigers, is het de moeite waard om te verduidelijken dat veel afhangt van wat voor soort bevochtiger u gebruikt en waar deze zal worden geïnstalleerd. Hoe een bevochtiger te kiezen, de voordelen en nadelen van dit apparaat en de plaats van installatie, hangen nauw met elkaar samen. Daarom bespreken we de nadelen van deze apparaten en bespreken we alles in het complex.

Stoombevochtiger, waarvan de schade meestal in het netwerk wordt besproken, werkt volgens het principe van kokend water om hete stoom te produceren.